Vláčný makovec - makovník

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek mletého máku
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek vlažného mléka
1 hrnek cukru krupice (můžeme ubrat)
0,5 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
špetka soli
1 velké šťavnaté jablko
citronová kůra dle chuti, není nutná
mletá skořice - není nutná

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme s cukry, přistrouháme jedno velké šťavnaté oloupané jablko bez jádřinců (cca 250 gramů), přilijeme olej a mléko a vše promícháme.

  2. Přisypeme mouku s kypřidlem, solí a mákem. Pokud chceme, můžeme ještě těsto dochutit citronovou kůrou či skořicí. Vše důkladně promícháme a těsto nalijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku.

  3. Pekáček vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme dozlatova cca hodinu. Vyzkoušíme špejlí.

  4. Po vychladnutí můžeme pocukrovat nebo přelít citronovou polevou, kterou necháme před podáváním ještě na makovci - makovníku zaschnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!