Višňové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- KORPUS:
- 120 g krupicového cukru
- 100 g mletých mandlí
- 200 g polohrubé mouky
- 1 vanilkový pudink
- 1 lžička kypřícího prášku
- NÁPLŇ:
- 50 g krupicového cukru
- 1 vanilkový pudink
- 450 g višňový kompot (300 g višní a 150 ml nálevu z kompotovaných višní)
- DOHOTOVENÍ:
- 400 ml smetany ke šlehání
- 4 PL silné černé kávy
- 1 PL cukru
- 1 vanilkový cukr
Postup Višňové řezy
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme korpus: vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Vmícháme mandle, mouku a pudink s kypřícím práškem a promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180°C zhruba 15 minut.
Mezitím, co se nám peče korpus si připravíme náplň: Nálev višní zředíme 150 ml vody. V části nálevu si rozmícháme cukr s pudinkem, zbylou šťávu přivedeme k varu a poté do ní vlijeme směs nálevu a pudinku a vaříme do zhoustnutí. Do ještě horkého pudinku zamícháme višně a směs rozetřeme na korpus.
Na závěr si z 1/2 smetany, cukru a kávy připravíme kávovou šlehačku, ze zbylé smetany a van. cukru šlehačku vanilkovou(lepší je vanilkový lusk). Nyní pomocí cukrářského sáčku nastříkáme obě šlehačky střídavě do pruhů.