Vepřový vývar s tataráčkovými knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

Na vývar:
odřezky z vepřového masa
vepřové kosti
1 cibule
4 stroužky česneku
10 kuliček pepře
1 bobkový list
1 větší mrkev
1 kostka Masoxu
pár snítek libečku
pár snítek celeru
Na knedlíčky:
1 ks tataráčku - viz foto (ochucené ml.maso ve střívku-150g)
1 malá cibule
1 celé vejce
3 PL uvařené rýže
3 PL strouhanky
nasekané zelené bylinky
polohrubá mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové odřezky a kosti vložíme do studené vody společně s cibulí, česnekem a kořením, přivedeme k varu a na mírném plameni pod pokličkou vaříme.

  2. Mezitím si do větší mísy vytlačíme obsah střívka tataráčku, přidáme všechny ostatní suroviny a promícháme (já rukou) hmotu na knedlíčky. Dle potřeby zahustíme polohr. moukou a necháme chvilku odpočinout. Když se nám vše vaří, nakrájíme na drobné kostičky mrkev a vytvarujeme si knedlíčky zhruba o velikosti menšího pinpongového míčku.

  3. Až jsou odřezky masa měkké, vše přecedíme, do vývaru přidáme kostku masoxu(kdo nechce,nedá), nakrájenou mrkev, necháme 5 minut vařit a začneme zavařovat utvořené knedlíčky, které necháme 7 minut na mírném plameni provařovat.

  4. Jako zavářku můžeme použít nudle, rýži nebo jen tak s knedlíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!