Vepřový řízek
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 500 g vepřové kýty (krkovička...)
- sůl
- pepř
- hl.mouka
- strouhanka
- 2 vajíčka
- 1 dcl mléka
- olej na smažení
Postup Vepřový řízek
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky. Položíme na prkénko a z obou stran naklepeme. Poté z obou stran osolíme a opepříme.
Do tří hlubokých talířů si připravíme: hladkou mouku, dvě nevařená vajíčka bez skořápky + mléko + špetka soli + trocha pepře - to vše pořádně promícháme a přidáme strouhanku.
Maso obalíme v prvním talíři, pak v druhém a nakonec ve třetím. Vždy vyrochníme a zaprášíme ze všech stran.
Pro lepší konzistenci obalu je dobré postupovat tak, že obalíme v prvním, pak druhém, pak zase prvním, zase druhém a nakonec třetím talíři. Smažíme na pánvi v dostatečném množství oleje.