Vepřový řízek

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

500 g vepřové kýty (krkovička...)
sůl
pepř
hl.mouka
strouhanka
2 vajíčka
1 dcl mléka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky. Položíme na prkénko a z obou stran naklepeme. Poté z obou stran osolíme a opepříme.

  2. Do tří hlubokých talířů si připravíme: hladkou mouku, dvě nevařená vajíčka bez skořápky + mléko + špetka soli + trocha pepře - to vše pořádně promícháme a přidáme strouhanku.

  3. Maso obalíme v prvním talíři, pak v druhém a nakonec ve třetím. Vždy vyrochníme a zaprášíme ze všech stran.

  4. Pro lepší konzistenci obalu je dobré postupovat tak, že obalíme v prvním, pak druhém, pak zase prvním, zase druhém a nakonec třetím talíři. Smažíme na pánvi v dostatečném množství oleje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!