Vepřové nudličky s cibulovo-pivní omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety
200 ml černého piva
3 lžíce másla
2 velké cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce hnědého cukru
2 lžíce balzamikového octa
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi dohněda ze všech stran. Zabalíme do alobalu a vložíme do rozehřáté trouby na dobu, po kterou budeme připravovat omáčku.

  2. Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla, přidáme na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli a na nízké teplotě ji smažíme 20 minut ze všech stran. Poté přidáme drobně nasekaný česnek, necháme ho rozvonět, zasypeme cukrem, který necháme rozpustit a přilijeme ocet. Směs osolíme, opepříme, zalijeme pivem a necháme 5 minut redukovat.

  3. Do omáčky vmícháme zbylé máslo, promícháme ji s horkými nudličkami masa a případně dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!