Vepřové medailonky argentina s fenyklem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 brambor
- 2 fenykly (čerstvé)
- 2 dcl smetany na šlehání
- 20 g másla
- 1 PL citronové šťávy
- olej olivový
- pepř
- sůl
- 600 gramů panenky
Postup Vepřové medailonky argentina s fenyklem
Postup přípravy receptu
-
Panenku odblaníme a nakrájíme na medailonky, lehce roztáhneme rukou a naložíme do oleje s kořením Argentina a lehce mletých chilli papriček. Do druhého dne necháme uležet v chladu.
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Fenykly očistíme, vyřízneme z nich košťál a také je nakrájíme na plátky. Na pánev, na které jsme opékali panenku, nalijeme olej, vložíme plátky brambor a pomalu je z obou stran opečeme.
Osolíme je, opepříme a dáme stranou. Na pánev přilijeme další olej, přidáme máslo a nakrájený fenykl a pomalu restujeme lehce dozlatova.
Přidáme několik lžic vody a rychle podusíme. Nakonec přidáme smetanu, rychle povaříme a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Na závěr přidáme trošku koření bylinkové máslo. Medailonky zprudka opečeme z obou stran, aby maso zůstalo uvnitř šťavnaté.