Vepřové maso na thajský způsob

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřové pečeně
1 menší cibule na větší kousky
1/2 červené i zelené kapie na větší kousky
6 keříčkových cherry rajčátek půlených
70-100 g pasty:
3 PL nasekané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
4 stroužky česneku
5 chilli papriček
2 KL nasekané citronové trávy
1 KL sladké papriky
1 KL nastrouhaného zázvoru
2 KL rybí omáčky
½ KL limetkové šťávy
3 PL oleje
sůl a pepř
250-300 ml vepřového vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme maso na širší, ale tenké pásky a restujeme na mírně osmahlé cibuli, za stálého míchání, cca 5 -7 minut.

  2. Veškeré suroviny na pastu mixujeme ponorným mixérem za pomalého přilévání oleje.

  3. K orestovanému masu přidáme zeleninu, po chvilce pastu, podlijeme vývarem, necháme cca 15-20 minut probublávat a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!