Vepřové maso na thajský způsob
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřové pečeně
- 1 menší cibule na větší kousky
- 1/2 červené i zelené kapie na větší kousky
- 6 keříčkových cherry rajčátek půlených
- 70-100 g pasty:
- 3 PL nasekané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 4 stroužky česneku
- 5 chilli papriček
- 2 KL nasekané citronové trávy
- 1 KL sladké papriky
- 1 KL nastrouhaného zázvoru
- 2 KL rybí omáčky
- ½ KL limetkové šťávy
- 3 PL oleje
- sůl a pepř
- 250-300 ml vepřového vývaru
Postup Vepřové maso na thajský způsob
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme maso na širší, ale tenké pásky a restujeme na mírně osmahlé cibuli, za stálého míchání, cca 5 -7 minut.
Veškeré suroviny na pastu mixujeme ponorným mixérem za pomalého přilévání oleje.
K orestovanému masu přidáme zeleninu, po chvilce pastu, podlijeme vývarem, necháme cca 15-20 minut probublávat a můžeme servírovat.