Vepřové kousky dušené v bylinkách a zelenině
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřového plecka
- 1 větší mrkev
- klínek celeru
- 5 snítek petrželové natě
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1-2 lístky šalvěje
- 2 lístky bazalky
- sůl
- pepř
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce hladké mouky
Postup Vepřové kousky dušené v bylinkách a zelenině
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme je, osolíme a posypeme čerstvě drceným pepřem. V hrnci rozehřejeme sádlo a plátky masa na něm zprudka orestujeme z obou stran, pak maso vyjmeme a do výpeku dáme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, kterou necháme lehce zhnědnout, pak přidáme najemno nastrouhanou mrkev, celer, nakrájenou petrželovou nať, bazalku a šalvěj a nakonec prolisované stroužky česneku, zeleninu orestujeme, aby se s bylinkami pěkně rozvoněla, pak teprve zalijeme horkou vodou, vložíme nazpět maso a dusíme mírně podlité, osolíme dle potřeby.
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, vsypeme hladkou mouku, necháme ji zasmahnout a podlijeme vodou, důkladně rozmícháme a vaříme minimálně 15 minut, zredukujeme hustotu buď vydušením tekutiny nebo naopak podlitím do požadované konzistence, dochutíme solí podle potřeby a vrátíme maso na prohřátí.