Vepřová roládka Zlatá Praha

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky vepřové kýty
1 vajíčko
2 kusy plátkového sýra
4-5 koleček Poličanu na každý plátek masa
1 lžíce másla
1 cibule
sterilizovaná kapie
sůl
pepř
olej
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kýty naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme syrovým vajíčkem. Na každou porci dáme plátek sýra, několik koleček Poličanu a sterilizovanou kapii. Maso srolujeme, sepneme jehličkami.

  2. Na oleji orestujeme do světlehněda cibuli a roládky orestujeme ze všech stran. Pak je zalijeme vývarem, jen tak do poloviny masa a dusíme doměkka. (tlakový hrnec 25-30 min). Maso vyjmeme, do výpeku přidáme lžíci másla a cibuli rozmixujeme tyčovým mixérem, není pak potřeba mouka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!