Vepřová roládka Zlatá Praha
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky vepřové kýty
- 1 vajíčko
- 2 kusy plátkového sýra
- 4-5 koleček Poličanu na každý plátek masa
- 1 lžíce másla
- 1 cibule
- sterilizovaná kapie
- sůl
- pepř
- olej
- vývar
Postup Vepřová roládka Zlatá Praha
Postup přípravy receptu
-
Plátky kýty naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme syrovým vajíčkem. Na každou porci dáme plátek sýra, několik koleček Poličanu a sterilizovanou kapii. Maso srolujeme, sepneme jehličkami.
Na oleji orestujeme do světlehněda cibuli a roládky orestujeme ze všech stran. Pak je zalijeme vývarem, jen tak do poloviny masa a dusíme doměkka. (tlakový hrnec 25-30 min). Maso vyjmeme, do výpeku přidáme lžíci másla a cibuli rozmixujeme tyčovým mixérem, není pak potřeba mouka.