Vepřová plec špikovaná slaninou a klobásou na žampionech

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece vcelku
cca 50 g slaniny
4-5 malých žampionů
cca 30 g pikantní klobásy
1 středně velká cibule
koření meat masala
sůl
pepř
olej
1 lžíce hladké mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Maso vcelku očistíme a z každé strany do něj úzkým nožem směrem dovnitř uděláme vždy 2 otvory. Z jedné strany napíchneme špalíky klobásy, z druhé slaninu, kterou si pro snadnější manipulaci dáme na chvíli do mrazničky. Maso osolíme, opepříme a z obou stran posypeme kořením meat masala.

  2. Do hrnce nakrájíme slaninu, která nám zbyla, přidáme pár kapek oleje a nadrobno nakrájenou cibuli. Mezitím, co slaninu s cibulí restujeme, oloupeme žampiony, rozkrájíme je na čtvrtky a přidáme do hrnce. Opečeme je trochu dorůžova a přidáme připravené maso, které také z obou stran opečeme. Pak zalijeme vodou a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme je a šťávu zahustíme trochou mouky. Dobře provaříme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme.

  3. Jako příloha může být rýže, brambor, těstoviny, tarhoňa, každý podle své chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!