Vepřová plec špikovaná slaninou a klobásou na žampionech
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové plece vcelku
- cca 50 g slaniny
- 4-5 malých žampionů
- cca 30 g pikantní klobásy
- 1 středně velká cibule
- koření meat masala
- sůl
- pepř
- olej
- 1 lžíce hladké mouky na zahuštění
Postup Vepřová plec špikovaná slaninou a klobásou na žampionech
Postup přípravy receptu
-
Maso vcelku očistíme a z každé strany do něj úzkým nožem směrem dovnitř uděláme vždy 2 otvory. Z jedné strany napíchneme špalíky klobásy, z druhé slaninu, kterou si pro snadnější manipulaci dáme na chvíli do mrazničky. Maso osolíme, opepříme a z obou stran posypeme kořením meat masala.
Do hrnce nakrájíme slaninu, která nám zbyla, přidáme pár kapek oleje a nadrobno nakrájenou cibuli. Mezitím, co slaninu s cibulí restujeme, oloupeme žampiony, rozkrájíme je na čtvrtky a přidáme do hrnce. Opečeme je trochu dorůžova a přidáme připravené maso, které také z obou stran opečeme. Pak zalijeme vodou a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme je a šťávu zahustíme trochou mouky. Dobře provaříme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme.
Jako příloha může být rýže, brambor, těstoviny, tarhoňa, každý podle své chuti.