Vepřová plec na kedlubnách, v pomalém hrnci

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

900 g vepřové plece
800 g kedluben
90 ml vývaru
2 lžíce Worcesteru
1 zarovnanou lžíci hladké mouky
sůl
Na marinádu budeme potřebovat:
3 lžíce oleje
2 lžíce koření Gyros
1 lžíci granulovaného česneku (můžeme použít prolisované stroužky česneku)
1 lžičku drceného kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Den předem, nejlépe přes noc naložíme maso.

  2. Suroviny na marinádu promícháme ve větší uzavíratelné nádobě. Plec očistíme, nakrájíme na stejně velké kusy a důkladně promneme v marinádě. Nádobu uzavřeme a dáme přes noc do lednice.

  3. Další den očistíme a nakrájíme kedlubny. Polovinu rozložíme na dno keramické nádoby pomalého hrnce. Poklademe naloženými kusy masa a poklademe druhou polovinou kedluben.

  4. Mísu po marinádě vypláchneme vývarem, přilijme do pomalého hrnce, zakápneme Worcesterem a přiklopíme pokličkou.

  5. Hrnec nastavíme na II. stupeň a vaříme 4 hodiny.

  6. Půl hodiny před dokončením do hrnce přidáme ve zbytku vývaru rozmíchanou hladkou mouku, opatrně promícháme a dovaříme. Podle potřeby dochutíme solí.

  7. Na přílohu se hodí vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!