Vepřová plec na kedlubnách, v pomalém hrnci
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 900 g vepřové plece
- 800 g kedluben
- 90 ml vývaru
- 2 lžíce Worcesteru
- 1 zarovnanou lžíci hladké mouky
- sůl
- Na marinádu budeme potřebovat:
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce koření Gyros
- 1 lžíci granulovaného česneku (můžeme použít prolisované stroužky česneku)
- 1 lžičku drceného kmínu
Postup Vepřová plec na kedlubnách, v pomalém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Den předem, nejlépe přes noc naložíme maso.
Suroviny na marinádu promícháme ve větší uzavíratelné nádobě. Plec očistíme, nakrájíme na stejně velké kusy a důkladně promneme v marinádě. Nádobu uzavřeme a dáme přes noc do lednice.
Další den očistíme a nakrájíme kedlubny. Polovinu rozložíme na dno keramické nádoby pomalého hrnce. Poklademe naloženými kusy masa a poklademe druhou polovinou kedluben.
Mísu po marinádě vypláchneme vývarem, přilijme do pomalého hrnce, zakápneme Worcesterem a přiklopíme pokličkou.
Hrnec nastavíme na II. stupeň a vaříme 4 hodiny.
Půl hodiny před dokončením do hrnce přidáme ve zbytku vývaru rozmíchanou hladkou mouku, opatrně promícháme a dovaříme. Podle potřeby dochutíme solí.
Na přílohu se hodí vařené brambory.