Vepřová pečeně na houbách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,5 -2 kg vepřové pečeně (kotleta)
1 cibule
hrst hub (čerstvé nebo sušené)
koření na vepřovou pečeni nebo grilovací
150 g čistého špeku
hrubá sůl
olivový olej
kousek hovězího bujonu
trocha tmavé jíšky (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Pečeni necháme v celku, vršek neřežeme na mřížku, po stranách pečlivě prošpikujeme.

  2. Cibuli pokrájíme na měsíčky, dáme do pekáčku, houby pokrájíme na kousky (dala jsem čerstvé).

  3. Na cibulku a houby dáme pečeni, kterou okořeníme a posypeme hrubou solí, pokapeme olivovým olejem a vetřeme do masa.

  4. Dáme do trouby, která je nastavená na 250°C horní ohřev, necháme 10 minut péct bez podlévání.

  5. Po 10 minut maso podlijeme a přikryté pečeme na 200°C 30-35 minut.

  6. Pak necháme dopéct odkryté ještě tak cca 10-15 minut, opět podlijeme.

  7. Pečeni pak vyndáme z pekáčku a do výpeku rozdrobíme hovězí bujon a můžeme trochu zahustit tmavou jíškou, necháme v troubě ještě probublat.

  8. Podáváme nejlépe s kaší nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!