Vepřová panenka na zázvoru a feferonce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

50 dkg vepřové panenky
60 g zázvoru
1 malá červená feferonka
1 paprika velká (kapie)
100 ml zeleninového vývaru nebo želé bujónu
2 lžice rajského protlaku
sůl
2 lžíce sojové omačky
1 lžička medu
4 lžíce oleje
2 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme cibulku a zprudka na ni opečeme opepřené a nakrájené panenky, dál přidáme k panenkám nastrouhaný zázvor, feferonku (bez semínek), 1 kapii nakrájenou na proužky, rajský protlak, sojovou omáčku, med a vše pak zalijeme vývarem a dáme zapéci do trouby.

  2. Skvělé jako příloha chutná opečený brambor a přidaná na ozdobu syrová zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!