Vepřová panenka na zázvoru a feferonce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 50 dkg vepřové panenky
- 60 g zázvoru
- 1 malá červená feferonka
- 1 paprika velká (kapie)
- 100 ml zeleninového vývaru nebo želé bujónu
- 2 lžice rajského protlaku
- sůl
- 2 lžíce sojové omačky
- 1 lžička medu
- 4 lžíce oleje
- 2 cibule
Postup Vepřová panenka na zázvoru a feferonce
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme cibulku a zprudka na ni opečeme opepřené a nakrájené panenky, dál přidáme k panenkám nastrouhaný zázvor, feferonku (bez semínek), 1 kapii nakrájenou na proužky, rajský protlak, sojovou omáčku, med a vše pak zalijeme vývarem a dáme zapéci do trouby.
Skvělé jako příloha chutná opečený brambor a přidaná na ozdobu syrová zelenina.