Vepřová líčka – pikantní
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 ks vepřových líček – nakrájená a marinovaná v J.H.Q. omáčce – 24 hodin
- 1 cibule nahrubo posekaná
- 3 jarní cibulky nahrubo posekané
- 2 stroužky česneku posekané
- ½ skleničky steril. pálivé papriky
- 1 ½ PL sádla
- 1 KL škrobu
- 1 ½ dl vody
- dle potřeby domácí J.H.Q. omáčka
- sůl a pepř na dochucení
Postup Vepřová líčka – pikantní
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmahneme cibuli, přidáme líčka, česnek a restujeme, aby se zatáhlo maso.
Poté přidáme papriky, jarní cibulku a asi 1-2 dl vody. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Dochutíme solí, pepřem a J.H.Q. omáčkou, opět přiklopíme.
Na závěr přidáme rozpuštěný škrob ve vodě a dovaříme. Dle potřeby dolijeme vodu či naopak dodáme škrob, dle hustoty sosu.