Vepřová játra po uhersku
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g vepřových jater
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- červená paprika sladká
- 3 kuličky nového koření
- 3 rajčata nebo konzervovaná
- pórek
- čerstvá paprika
- sádlo
- 1 kávová lžička cukru
- snítka rozmarýnu nebo sušený
- lžíce hladké mouky
- masový vývar (Masox)
- sůl
- pepř
Postup Vepřová játra po uhersku
Postup přípravy receptu
-
Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Játra nakrájíme na plátky nebo nudličky, opepříme a obalíme v červené paprice.
Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme.
Krátce opečeme a vložíme játra. Přidáme oloupaná rajčata, nové koření a cukr. Podlijeme vývarem přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí dusíme do měkka.
Během dušení podle potřeby podléváme, tak abychom měli dostatek šťávy. Nakonec šťávu zahustíme jíškou.
Přidáme nakrájený pórek a papriku a společně provaříme. Jako příloha porková rýže - Na másle orestujeme nakrájený pórek a smícháme s vařenou rýží.