Vepřová játra po uhersku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g vepřových jater
100 g anglické slaniny
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
červená paprika sladká
3 kuličky nového koření
3 rajčata nebo konzervovaná
pórek
čerstvá paprika
sádlo
1 kávová lžička cukru
snítka rozmarýnu nebo sušený
lžíce hladké mouky
masový vývar (Masox)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Játra nakrájíme na plátky nebo nudličky, opepříme a obalíme v červené paprice.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme.

  3. Krátce opečeme a vložíme játra. Přidáme oloupaná rajčata, nové koření a cukr. Podlijeme vývarem přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí dusíme do měkka.

  4. Během dušení podle potřeby podléváme, tak abychom měli dostatek šťávy. Nakonec šťávu zahustíme jíškou.

  5. Přidáme nakrájený pórek a papriku a společně provaříme. Jako příloha porková rýže - Na másle orestujeme nakrájený pórek a smícháme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!