Vepřová játra na pivu

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g vepřových jater
150 g anglické slaniny
100 ml černého 10° piva
100 ml vývaru nebo vody
3 lžíce worcestrové omáčky
2 lžíce oleje
1 větší cibule
2 prolisované stroužky česneku
1/2 čerstvé masité papriky
1 lžíce sezamových semínek
1 lžíce nasekaných lístků libečku
½ lžičky drceného kmínu
špetka pepře
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Okraje malinko nařízneme a játra z jedné strany zlehka opepříme a posypeme kmínem.

  2. Slaninu a papriku nakrájíme na silnější špalíčky, cibuli na půlměsíčky.

  3. Na větší pánvi na lžíci oleje prudce osmažíme nakrájenou slaninu. Přidáme cibuli, 3 minuty restujeme a poté vše z pánve vybereme a dáme stranou.

  4. Do pánve do výpeku přidáme lžíci oleje, přisypeme semínka a necháme je necelou minutu opéct. Ihned přidáme plátky jater a prudce je opečeme 1 minutu z každé strany.

  5. Poté podlijeme vývarem, nebo vodou a pivem. Přidáme worcestrovou omáčku, prolisovaný česnek, slaninu s cibulí a nakrájenou papriku.

  6. Vše zlehka promícháme a přiklopené poklicí dusíme slabým varem 10 minut. Ke konci posypeme nasekanou bylinkou.

  7. Na talíři podle potřeby osolíme. Na přílohu se hodí čerstvé pečivo, nebo opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!