Vepřová játra na pivu
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g vepřových jater
- 150 g anglické slaniny
- 100 ml černého 10° piva
- 100 ml vývaru nebo vody
- 3 lžíce worcestrové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 větší cibule
- 2 prolisované stroužky česneku
- 1/2 čerstvé masité papriky
- 1 lžíce sezamových semínek
- 1 lžíce nasekaných lístků libečku
- ½ lžičky drceného kmínu
- špetka pepře
- sůl na dochucení
Postup Vepřová játra na pivu
Postup přípravy receptu
-
Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Okraje malinko nařízneme a játra z jedné strany zlehka opepříme a posypeme kmínem.
Slaninu a papriku nakrájíme na silnější špalíčky, cibuli na půlměsíčky.
Na větší pánvi na lžíci oleje prudce osmažíme nakrájenou slaninu. Přidáme cibuli, 3 minuty restujeme a poté vše z pánve vybereme a dáme stranou.
Do pánve do výpeku přidáme lžíci oleje, přisypeme semínka a necháme je necelou minutu opéct. Ihned přidáme plátky jater a prudce je opečeme 1 minutu z každé strany.
Poté podlijeme vývarem, nebo vodou a pivem. Přidáme worcestrovou omáčku, prolisovaný česnek, slaninu s cibulí a nakrájenou papriku.
Vše zlehka promícháme a přiklopené poklicí dusíme slabým varem 10 minut. Ke konci posypeme nasekanou bylinkou.
Na talíři podle potřeby osolíme. Na přílohu se hodí čerstvé pečivo, nebo opečené brambory.