Venkovská omeleta se sýrem Brie a bramborami
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 g pažitky
- 3 vejce
- 200 g brambor
- 80 g rajčat
- 60 g cibule
- 5 g česneku
- 20 g másla
- 40 g sýru Brie
- 2 cl olivového oleje
- 2 cl bílého balzamika
- 20 g salátu lollo rosso
- sůl
- pepř
Postup Venkovská omeleta se sýrem Brie a bramborami
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvařte ve slupce a ještě teplé je oloupejte. Nakrájejte na malé kostky. Oloupejte česnek a cibuli a nakrájejte na jemno. Vejce vyklepněte do misky.
Nasekejte pažitku. Část pažitky dejte stranou na dozdobení omelety. Na pánvi na másle orestujte cibulku, přidejte brambory a nakonec česnek.
Vlijte osolená a opepřená vejce smíchaná s pažitkou. Promíchejte a přidejte rajčata. Nechte propékat. Až bude omeleta zespoda zlatavá, opatrně ji otočte a poklaďte pokrájeným sýrem a nechte dopéct.
Poté ji přeložte napůl tak, aby sýr zůstal uvnitř. V míse vyšlehejte olivový olej s balzamikem, cukrem, solí a pepřem dle chuti. Promíchejte se salátem a podávejte s omeletou posypanou pažitkou.