Věnečky Danča
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 250 ml vody
- 90 g másla
- špetka soli
- 140 g hladké mouky
- 3 vejce
- Krém:
- 0,5 l mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 100 g cukru
- 150 g másla
- 1 vanilkový lusk
- 2 PL rumu
- Poleva:
- čokoláda
Postup Věnečky Danča
Postup přípravy receptu
-
Vodu, máslo a sůl uvedeme do varu a přidáme mouku. Mícháme tak 5 minut. Necháme vystydnout a pak do těsta po jednom všleháme šlehačem 3 vejce.
Na plech stříkáme věnečky.
Pečeme na 200 °C 20 minut a pak ještě na 170 °C asi 10 -15 minut. Troubu neotvíráme, protože věnečky nevyběhnou.
Z mléka, pudinkového prášku, cukru a vyškrábaného vnitřku vanilkového lusku uvaříme hustý pudink, odstavíme a ještě do horkého zašleháme máslo. Rum vmícháme nakonec.
Vychladnutým krémem plníme věnečky a postříkáme je čokoládou.