Vegetariánský boršč

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

červená řepa (čerstvá, nebo sterilizovaná cca 250 g)
mrkev (100 gramů)
brambory (2x velké)
česnek (4 stroužky)
bílé sterilizované zelí (nebo červené sterilizované zelí, cca 100-150 g)
vývar zeleninový
spařená čerstvá rajčata (případně rajčatový protlak nebo loupaná rajčata) postačí jedna konzerva protlaku
sůl
pepř
případně chilli papričky
olej cca 2 lžíce
cibule (jedna velká)

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálenou pánev s olejem dáme nakrájenou cibuli, česnek, brambory, na kostičky nakrájenou řepu a zelí.

  2. Necháme chvíli orestovat a zalijeme vývarem. Necháme vařit tak dlouho dokud nebudou brambory, řepa a zelí měkké.

  3. Poté přidáváme protlak nebo rajčata. Dle potřeby dochutíme solí, pepřem nebo chilli.

  4. Jako bonus je možné přidat kysanou smetanu, případně pokud je někdo zvyklý je možno zahustit solamylem, ale my to neděláme. Podávat můžeme s celozrnným pečivem nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!