Vegan Pavlova s kokosovou šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

110 g vody z plechovky cizrny
150 g cukru
půl lžičky xantanové gumy
semínka z jednoho vanilkového lusku
Na kokosovou šlehačku:
400 g tuhého kokosového mléka
kapka červené gelové potravinářské barvy
Na ozdobu:
ovoce a květiny co jsou zrovna po ruce (granátové jablko, hroznové víno, pomeranč…)

Postup přípravy receptu

  1. Jako první jsem večer předem dala do lednice ztuhnout kokosové mléko.

  2. Druhý den jsem pomocí sítka dostala ven vodu z cizrny - mělo by jí být těch 110 g. Pomocí šlehače jsem začala tu vodu šlehat stejně jako bílky. Po pár prošleháních jsem přidala xantanovou gumu a vyšlehala do tuha - díky xantanu to bude hned.. Když byl sníh tuhý, začala jsem postupně po lžících zašlehávat cukr. Po vyšlehání jsem připravila tři plechy s pečícím papírem. Na každý plech jsem pomocí zdobícího sáčku udělala kruh. Všechny kruhy by měly být stejně velké. Cizrnové kruhy jsem pekla (sušila) v troubě při 100 °C zhruba 1,5-2 hodiny. Z plechů jsem je sloupala, až když úplně vychladly.

  3. Mezitím jsem vyndala kokosové mléko z lednice a odstranila z něj tu tekutou část (šlehat budeme jen to husté, to tekuté použijte třeba do omáčky). Potom jsem ho pomocí šlehače vyšlehala jako klasickou smetanu. Po vyšlehání jsem přidala kapku červeného barviva a zašlehala. Kokosovou šlehačku jsem rozdělila na dvě části a pomocí zdobícího sáčku nanesla na kruhy a slepila. Svrchu jsem Pavlovu ozdobila ovocem a květinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!