Vařená krémová náplň

Recepty, Dorty

Suroviny

Na vařenou kaši:
4 žloutky
80 g moučkového cukru
2 dl mléka
2 lžíce hladké mouky
Dále:
200 g změklého másla
100 g moučkového cukru (dle chuti)
Na dochucení:
vanilková esence
hnědý rum
kávová sedlina
mandlová tresť nebo dle vlastní chuti
kakao
čokoláda - hořká nebo mléčná

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, žloutků, mouky a cukru uvaříme na mírném ohni hustou kaši, kterou za občasného promíchání, aby se nám nevytvořil škraloup, necháme zchladnout.

  2. Cukr a změklé máslo dobře vyšleháme.

  3. Zchladlou kaši s máslovým krémem dobře promícháme v hladký krém a pokud chceme, dochutíme ho dle vlastní chuti a potřeby vanilkou, rumem...

  4. Krém nandáme do zdobícího sáčku a použijeme na dorty, řezy, cukroví...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!