Valentýnské řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- TĚSTO:
- 5 vajec
- 250 g cukru krupice
- 7,5 polévkových lžic oleje
- 7,5 lžic teplé vody
- 250 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 KRÉM:
- 500 g tvarohu
- 2,5 tyčinky Ledove kaštany (125g)
- 2 lžíce kakaa
- smetanu podle potřeby - podle kvality tvarohu
- moučkový cukr podle chuti - 3 až 4 lžíce
- 2 KRÉM:
- 400 ml zakysané smetany
- 200 ml smetany na šlehání
- 2 vanilkové cukry
- 2 - 4 lžíce moučkového cukru
- 50 ml mléka
- 1 lžíce želatiny
- broskvový kompot (825/480g), může být i meruňkový, nebo ananasový
Postup Valentýnské řezy
Postup přípravy receptu
-
TĚSTO: Žloutky a cukr ušleháme do pěny a postupně přikapáváme olej a vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 - 35 min.
KRÉM: Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Tvaroh ušleháme s kakaem a smetanou, za stálého šlehání přidáme čokoládu a cukr. Krém nemá být moc řídký, jen aby šel natřít na piškot.
KRÉM: Do mléka si namočíme želatinu a necháme nabobtnat. Smetanu na šlehání ušleháme do tuha. Namočenou želatinu opatrně rozehřejeme na mírném ohni - nesmí vařit. Našleháme zakysanou smetanu s vanilkovým a moučkovým cukrem a při stálém šlehání vlijeme rozehřátou želatinu. Pak vmícháme ušlehanou smetanu.
Na upečený vychladlý piškot rozetřeme tvarohový krém, na něj poskládáme nakrájené broskve (nebo jiné ovoce) a potřeme smetanovým krémem. Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne.