Vajíčka se salámem a cibulkou
Recepty, Pro začátečníkyPostup Vajíčka se salámem a cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky asi 1x2cm, salám také nakrájíme na kostičky 2x2cm.
Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a cibuli i salám dáme opékat, průběžně mícháme.
Když je lehce opečené, směs lehce rozhrneme, do pánve klepneme dvě vajíčka a směs do bílků zase lehce přihrneme. Na mírném ohni smažíme asi 2 minutky, jakmile je bílek hotový a okolo žloutku je jen syrový kruh z bílku, vypneme plamen. Pánev přikryjeme pokličkou a asi 1-2 minuty necháme dojít.
Hotový pokrm nemá konzistenci omelety, místy je salám a cibule spojena vajíčkem, místy je volně. Postupně přendáme opatrně na talíř, pozor, abychom nepotrhali žloutek a ozdobíme bylinkami, rajčátky, přidáme tatarku či kečup. Na talíři lehce dosolíme a opepříme, ale uzenina je slaná už sama o sobě, tak pozor na přesolení.