Vaječná omeleta s topinkou dle hajného ze „Šlajfu“

Recepty, Ostatní

Suroviny

3 ks vejce
15 dkg domácí uzený bok
1 ks červená cibule
2 lžíce mléko
4 stroužky česnek
4 krajíce starší chléb
4 plátky tvrdý sýr (gouda, ementál, eidam)
Sádlo
Pepř
Sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle orestuji nakrájený bok a pak v něm zpěním na kolečka nakrájenou cibuli.

  2. Rozklepnu do hrnečku 3 vejce přiliji mléko osolím a opepřím a vidličkou vše rozmíchám. Směs vyliji na bok s cibuli. Opatrně převracín lopatkou.

  3. Omeleta musí být vláčná s bublinkami, se zbytky vlhké vaječiny.

  4. Krajíce chleba opražím na pánvi potřené sádlem.

  5. Když jsou plátky opražené osolím je a vetřu do nich česnek a na ještě vařící topinky položím plátek sýra.

  6. Vše pak za čerstva podávám s nakládanými kozími rohy nebo s nakládanou okurkou a s hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!