Vaječná omeleta s topinkou dle hajného ze „Šlajfu“
Recepty, OstatníSuroviny
- 3 ks vejce
- 15 dkg domácí uzený bok
- 1 ks červená cibule
- 2 lžíce mléko
- 4 stroužky česnek
- 4 krajíce starší chléb
- 4 plátky tvrdý sýr (gouda, ementál, eidam)
- Sádlo
- Pepř
- Sůl
Postup Vaječná omeleta s topinkou dle hajného ze „Šlajfu“
Postup přípravy receptu
-
Na sádle orestuji nakrájený bok a pak v něm zpěním na kolečka nakrájenou cibuli.
Rozklepnu do hrnečku 3 vejce přiliji mléko osolím a opepřím a vidličkou vše rozmíchám. Směs vyliji na bok s cibuli. Opatrně převracín lopatkou.
Omeleta musí být vláčná s bublinkami, se zbytky vlhké vaječiny.
Krajíce chleba opražím na pánvi potřené sádlem.
Když jsou plátky opražené osolím je a vetřu do nich česnek a na ještě vařící topinky položím plátek sýra.
Vše pak za čerstva podávám s nakládanými kozími rohy nebo s nakládanou okurkou a s hořčicí.