Vaječná omeleta
Recepty, OstatníPostup Vaječná omeleta
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme téměř zhnědnout na pánvi, na ně vlijeme rozšlehaná vejce se solí a pepřem. Děláme poměrně prudce, protrháme ztuhlé části a pootáčením pánve do trhlinek vlíváme ještě neztuhlé vejce, které je na pánvi. V žádném případě omeletu neotáčíme, není to palačinka, trhlin se nebojte, zabalí se a je to ku prospěchu věci.
Když je omeleta téměř ztuhlá - ovšem ještě ne úplně, vložíme na ni nápln spočívající v naší momentální chuti, případně co dům dá a co máme předem připravené (masová, houbová, zeleninová směs nebo kombinace).
Plochou vařečkou ihned začneme omeletu rolovat s náplní a sázíme rovnou na talíř. Omeleta je nadýchaná, lehká, suprová a po másle krásně voní a chutná.
Ozdobíme zelenou natí - pažitka, petrželka, rukola.