Vaječná omeleta

Recepty, Ostatní

Suroviny

2 vejce
špetka soli
špetka pepře
oříšek másla

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme téměř zhnědnout na pánvi, na ně vlijeme rozšlehaná vejce se solí a pepřem. Děláme poměrně prudce, protrháme ztuhlé části a pootáčením pánve do trhlinek vlíváme ještě neztuhlé vejce, které je na pánvi. V žádném případě omeletu neotáčíme, není to palačinka, trhlin se nebojte, zabalí se a je to ku prospěchu věci.

  2. Když je omeleta téměř ztuhlá - ovšem ještě ne úplně, vložíme na ni nápln spočívající v naší momentální chuti, případně co dům dá a co máme předem připravené (masová, houbová, zeleninová směs nebo kombinace).

  3. Plochou vařečkou ihned začneme omeletu rolovat s náplní a sázíme rovnou na talíř. Omeleta je nadýchaná, lehká, suprová a po másle krásně voní a chutná.

  4. Ozdobíme zelenou natí - pažitka, petrželka, rukola.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!