Tymiánové kuře s olivami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g horních kuřecích stehen
- 1 lžíce mouky
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 600 ml kuřecího vývaru
- 100 ml bílého vína
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 plátky anglické slaniny
- 6-8 malých brambor
- 10 zelených oliv
- 3 stroužky česneku
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- 1 lžička tymiánu (čerstvý nebo sušený)
Postup Tymiánové kuře s olivami
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme se solí a pepřem. Dáme do sáčku, do kterého vložíme kuřecí stehna a protřepeme, aby směs mouky ulpěla na mase. Zbytek mouky oklepeme. Zahřejeme olej na střední teplotu a opečeme kuřecí stehna. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, tak asi 4 minuty, aby zesklovatěla. Přidáme prolisovaný česnek a vaříme tak 1 minutu.
Přilijeme vývar a víno, přidáme tymián čerstvý i sušený (máte-li dost čerstvého, dejte více snítek a vynechte sušený) a zakryjeme. Přivedeme k varu a teplotu snížíme, aby se kuře dusilo. Asi 15 minut. Přidáme tymián. Čerstvý nebo v kombinaci se sušeným (případně jenom sušený).
Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na proužky, přepůlené brambory a vaříme odkryté asi 25 minut, dokud brambory nejsou měkké. Pak ještě přidáme zelené olivy, promícháme a vaříme ještě 5 minut.