Tymiánové kuře s olivami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g horních kuřecích stehen
1 lžíce mouky
sůl
pepř
1 cibule
600 ml kuřecího vývaru
100 ml bílého vína
2 lžíce olivového oleje
4 plátky anglické slaniny
6-8 malých brambor
10 zelených oliv
3 stroužky česneku
2 snítky čerstvého tymiánu
1 lžička tymiánu (čerstvý nebo sušený)

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme se solí a pepřem. Dáme do sáčku, do kterého vložíme kuřecí stehna a protřepeme, aby směs mouky ulpěla na mase. Zbytek mouky oklepeme. Zahřejeme olej na střední teplotu a opečeme kuřecí stehna. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, tak asi 4 minuty, aby zesklovatěla. Přidáme prolisovaný česnek a vaříme tak 1 minutu.

  2. Přilijeme vývar a víno, přidáme tymián čerstvý i sušený (máte-li dost čerstvého, dejte více snítek a vynechte sušený) a zakryjeme. Přivedeme k varu a teplotu snížíme, aby se kuře dusilo. Asi 15 minut. Přidáme tymián. Čerstvý nebo v kombinaci se sušeným (případně jenom sušený).

  3. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na proužky, přepůlené brambory a vaříme odkryté asi 25 minut, dokud brambory nejsou měkké. Pak ještě přidáme zelené olivy, promícháme a vaříme ještě 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!