Tvarůžkový tavený sýr
Recepty, SýrySuroviny
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 100 g tvarůžků
- 100 g másla
- 1 vejce
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1/2 KL lžičky jedlé sody
- 1/2 KL lžičky sušeného česneku (podle chuti)
- sůl
- pepř
Postup Tvarůžkový tavený sýr
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh, vejce, smetanu a sodu promixujeme. Připravíme dva hrnce na vaření ve vodní lázni. Směs s tvarohem dáme do hrnce s vodou, měla by zasahovat do poloviny hrnce a vodu přivedeme k varu.
Metličkou mícháme, směs nejdříve zřídne a začne lehce tuhnout. Přidáme drobně nakrájené tvarůžky a necháme rozpustit. Možná se to bude zdát pořád řídké a později sýr ztuhne.
Po cca deseti minutách vaření ve vodní lázni a rozpuštění tvarůžků směs odstavíme a vmícháme máslo do rozpuštění. Sýr dochutíme solí, pepřem a česnekem. Uložíme na nejméně tři hodiny do chladu. Občas promícháme.