Tvarohové jahodové knedlíky s jahodovou merendou
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- Knedlíky:
- 500 g měkkého tvarohu
- 300 ml polohrubé mouky
- špetka soli
- 2 žloutky
- Jahodová meranda:
- 250 ml zakysané smetany
- 20 jahod
- 3 lžíce cukru
Postup Tvarohové jahodové knedlíky s jahodovou merendou
Postup přípravy receptu
-
Knedlík: Měkký tvaroh smícháme s prosátou moukou se špetkou soli a přidáme čerstvé žloutky. Na pracovní desce dobře propracujeme a uhněteme hladké a tvárné těsto, které se nelepí na ruce. Do pěti minut bude hotovo.
Těsto necháme pod utěrkou chvilku odpočinout a zatím si můžeme postavit na kamna hrnec s vodou, ve které budeme knedlíky vařit.
Těsto lehce podsypeme moukou a rozválíme na plát, ze kterého vykrajujeme přiměřeně velké čtverečky, do kterých balíme vždy po jedné jahodě.
Každý knedlík dobře zabalíme v dlani a zaváříme do vroucí vody. cca po 8 minutách vyplavou na hladinu a to znamená že je musíme vyndat z vody ven.
Jahodová omáčka: Protože je jahod dost, udělám si jahodovou omáčku se smetanou. Smetanu zahřeji v kastrolku a přidám hladce rozmačkané jahody s cukrem. Vše krátce společně prohřeji a servíruji s knedlíky.