Troubovatá bramboračka

Recepty, Polévky

Suroviny

máslo-40 g
hladká mouka-2 polívkové žíce
cibule-60 g
brambory-300 g
mrkev-50 g
celer-50 g
petržel-50 g
kmín-1 čajová lžička rovná
majoránka-1 polévková lžíce
česnek-2 stroužky
rajče-50 g
sůl-10 g
voda-1 l
sušené houby-6 g (čerstvé či mražené-víc)

Postup přípravy receptu

  1. Začneme hned ráno. Kdo spí déle bude až večeřet.

  2. Na plotýnce si uděláme z másla a hladké mouky světlou jíšku. Do ní frkneme kmín.

  3. Po rozvonění kmínu zalijeme studenou vodou.

  4. V podstatě hned můžeme přidat i ostatní ingredience nakrájené tak, jak se s nimi chceme setkat ve výsledném produktu. Za občasného zamíchání přivedeme k varu.

  5. Po té co vypukne klokot, přiklopíme pokličkou a šoupneme do trouby. Troubu zapneme na spodní ohřev a termostat nastavíme na 90° C.

  6. To je pro dopoledne vše. V troubě jí takto bez povšimnutí necháme alespoň 4 hod. Polévku jen v poledne vyndáme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!