Troubovatá bramboračka
Recepty, PolévkySuroviny
- máslo-40 g
- hladká mouka-2 polívkové žíce
- cibule-60 g
- brambory-300 g
- mrkev-50 g
- celer-50 g
- petržel-50 g
- kmín-1 čajová lžička rovná
- majoránka-1 polévková lžíce
- česnek-2 stroužky
- rajče-50 g
- sůl-10 g
- voda-1 l
- sušené houby-6 g (čerstvé či mražené-víc)
Postup Troubovatá bramboračka
Postup přípravy receptu
-
Začneme hned ráno. Kdo spí déle bude až večeřet.
Na plotýnce si uděláme z másla a hladké mouky světlou jíšku. Do ní frkneme kmín.
Po rozvonění kmínu zalijeme studenou vodou.
V podstatě hned můžeme přidat i ostatní ingredience nakrájené tak, jak se s nimi chceme setkat ve výsledném produktu. Za občasného zamíchání přivedeme k varu.
Po té co vypukne klokot, přiklopíme pokličkou a šoupneme do trouby. Troubu zapneme na spodní ohřev a termostat nastavíme na 90° C.
To je pro dopoledne vše. V troubě jí takto bez povšimnutí necháme alespoň 4 hod. Polévku jen v poledne vyndáme a podáváme.