Trochu netradiční dort s karobem a rýžovou moukou
Recepty, DortySuroviny
- 5 vajec
- 180 g cukru moučka
- 200 g rýžové mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 vrchovaté lžíce karobu
- 1 lžíce oleje
- tuk + mouka nebo kokos na vymazání hrnce nebo formy
- Krém:
- 300 ml sojové šlehačky
- 200 ml bílého jogurtu
- 1 panák ledové vody
- 2 - 3 lžičky karobu na obarvení
- marmeláda na potření korpusu
- ovoce dle možností - ideální lesní plody:)
Postup Trochu netradiční dort s karobem a rýžovou moukou
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme bílky a žloutky. Bílky vyšleháme s cukrem do tuha. Zašleháme žloutky, pak mouku s práškem do pečiva a karobem + olej. Vznikne polotekuté těsto. Přelijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péci do předehřáté trouby na 170 °C cca 30 minut. Po upečení necháme 10 minut v otevřené troubě a pak úplně zchladnout ve formě, nebo hrnci - podle toho v čem pečete.
Na krém ušleháme šlehačku s panákem ledové vody do tuha, nakonec vmícháme jogurt a karob (šlehačem v pohodě).
Vychladlý korpus rozřízneme, potřeme marmeládou, krémem, posypeme ovocem. Přiklopíme druhou polovinou korpusu, naneseme krém a zdobíme ovocem. Kraje jsem zdobila vidličkou:-)
Nejlepší je, nechat přes noc v lednici a jíst druhý den. Pokud nevydržíte, tak hned:-)