Trhací bylinková růžička
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 500 g hladké mouky
- 190 ml vlažné vody
- 20 g droždí
- 2 lžice oleje
- 1 lžička soli
- 125 g bylinkového másla
Postup Trhací bylinková růžička
Postup přípravy receptu
-
V míse rozpustíme ve vlažné vodě droždí,přidáme mouku,olej,sůl a vypracujeme v těsto.Necháme 30min. vykynout.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny aby šlo lépe vyválet.Vyválíme pláty silné cca 5mm a nakrájíme na obdélníčky zhruba 4cmx8cm.Namažeme bylinkovým máslem.
Připravíme si kulatou formu-může být dortová a dno vyložíme pečícím papírem.
Vememe dva kousky obdélníčků a zahákneme je do sebe-viz obrázek.Poté už jen skládáme obdélníčky do mezer a ke konci už jak to vyjde.
Dáme péct do vyhřáté trouby na 190st 30minut.