Treska s rajčatovou omáčkou a rýží

Recepty, Ryby

Suroviny

4 porce tresky nebo jiné bílé ryby
2 velká rajčata
1 cibuli
2 stroužky česneku
1 lžičku oregana
150 ml smetany na vaření
drcený kmín
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve předehřejeme troubu na 200 °C. Připravíme tresku - pokud je s kůží, stáhneme ji, osušíme, osolíme a posypeme kmínem. Pečícím papírem vyložíme pekáček a do něho rybu vložíme. Zakapeme olivovým olejem a dáme péci na cca 25 minut.

  2. Připravíme omáčku. Na olivovém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájená rajčata, drcený česnek, oregano a sůl. Dusíme pod pokličkou přibližně 5 minut, aby byla rajčata měkká. Nakonec vlijeme smetanu a jen prohřejeme.

  3. Na talíř naservírujeme rýži s rybou a přelijeme rajčatovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!