Treska s rajčatovou omáčkou a rýží
Recepty, RybySuroviny
- 4 porce tresky nebo jiné bílé ryby
- 2 velká rajčata
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 1 lžičku oregana
- 150 ml smetany na vaření
- drcený kmín
- sůl
- olivový olej
Postup Treska s rajčatovou omáčkou a rýží
Postup přípravy receptu
-
Nejprve předehřejeme troubu na 200 °C. Připravíme tresku - pokud je s kůží, stáhneme ji, osušíme, osolíme a posypeme kmínem. Pečícím papírem vyložíme pekáček a do něho rybu vložíme. Zakapeme olivovým olejem a dáme péci na cca 25 minut.
Připravíme omáčku. Na olivovém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájená rajčata, drcený česnek, oregano a sůl. Dusíme pod pokličkou přibližně 5 minut, aby byla rajčata měkká. Nakonec vlijeme smetanu a jen prohřejeme.
Na talíř naservírujeme rýži s rybou a přelijeme rajčatovou omáčkou.