Treska s pórkovou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 4 filety z tresky (může být i jiná vyfiletovaná bělomasá ryba)
- olej
- sůl, pepř
- citronová šťáva
- plátek másla
- 3/4 středně velkého pórku
- 2 kávové lžičky hladké mouky
- vývar (nejlépe rybí) nebo voda
Postup Treska s pórkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi na másle restujeme na kolečka nakrájený pórek, když začíná růžovět, zasypeme moukou, chvíli pražíme, zalijeme vývarem nebo vodou a provaříme. Ochutíme pepřem a solí.
Ryby osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a opečeme na oleji.
Hotové ryby podáváme s omáčkou a jako přílohu zvolíme bramborovou kaši nebo jinak upravené brambory.