Treska s pórkovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety z tresky (může být i jiná vyfiletovaná bělomasá ryba)
olej
sůl, pepř
citronová šťáva
plátek másla
3/4 středně velkého pórku
2 kávové lžičky hladké mouky
vývar (nejlépe rybí) nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi na másle restujeme na kolečka nakrájený pórek, když začíná růžovět, zasypeme moukou, chvíli pražíme, zalijeme vývarem nebo vodou a provaříme. Ochutíme pepřem a solí.

  2. Ryby osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a opečeme na oleji.

  3. Hotové ryby podáváme s omáčkou a jako přílohu zvolíme bramborovou kaši nebo jinak upravené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!