Treska na kari a kurkumě s konjakovou rýží

Recepty, Ryby

Suroviny

2 balení Perfect Dish rýže
500 g bílé tresky bez kůže
3 stroužky česneku
400 ml kokosového mléka
2 limetky (z toho1 na ozdobu)
1 lžička rostlinného oleje
2 lžičky kurkumy
2 lžičky kari
1 lžička mletého koriandru
3 jarní cibulky
1 malá mrkev
1 čerstvá červená paprika
svazek čerstvých fazolek
thajská bazalka
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si předehřejte troubu na 200° C. Oloupejte a rozdrťte stroužky česneku a připravte si zeleninu. Papriku rozkrojte, odstraňte stopku a zrníčka, a nakrájejte na kostičky. Mrkev oloupejte a speciální škrabkou nastrouhejte na tenké plátky nebo nudličky. Čerstvé fazolky omyjte, odstraňte stopky z jedné strany a nakrájejte šikmo na nudličky asi 2-3 cm dlouhé. Jarní cibulku nakrájejte také na šikmo.

  2. Do zapékací misky nalijte kokosové mléko, přidejte olej, česnek, šťávu z 1 limetky, koření a špetku soli, a vše zamíchejte šlehací metličkou, dokud se všechny ingredience nespojí. Přidejte nakrájenou zeleninu, mrkev, fazolky, papriku a jarní cibulku, přikryjte alobalem a dejte na 15 minut do trouby. Omyjte a osušte rybu, nakrájejte na porce a lehce osolte. Vyndejte z trouby misku s omáčkou a vložte porce ryby, zalijte trochou omáčku, pokud není ryba ponořená, a dejte péct asi na 15 minut. Nezakrývejte.

  3. Mezitím si důkladně propláchněte Perfect Dish v sítku, nejdříve studenou a poté horkou vodou, a dejte do misky do mikrovlnné trouby zahřát na 2 minuty. Vyzkoušejte, zda je ryba propečená, může se i částečně rozpadat na plátky, servírujte na horkou Perfect Dish rýže a polijte hustě omáčkou se zeleninou.

  4. Ozdobte a případně ochuťte limetkovou šťávou, přidejte thajskou bazalku a podávejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!