Toasty s volským okem a hermelínem
Recepty, OstatníSuroviny
- 4 plátky tmavého toastového chleba
- 4 vejce
- 1/2 hermelínu
- máslo
- sůl
- pepř
- mletá červená paprika
- alobal
Postup Toasty s volským okem a hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Plátky toastového chleba lehounce potřeme máslem a dáme do trouby na plech vyložený alobalem. Necháme péct cca 8-10 minut na cca 180 stupňů, aby byl chléb křupavý. Po pár minutách pečení zkontrolujeme a plech otočíme.
Když je chléb opečený, z alobalu uděláme hnízdečka - alobal složíme nadvojito a okraje zvedneme. Každý plátek vložíme do jednoho alobalu.
Na každý plátek rozklepneme jedno vejce, které lehce osolíme, opepříme a posypeme mletou červenou paprikou. Dáme zpět do trouby na cca 10 minut, aby se udělalo volské oko.
Hermelín mezitím nastrouháme nahrubo.
Když je volské oko téměř hotové, vytáhneme plech a každý plátek posypeme nastrouhaným hermelínem. Vrátíme zpátky do trouby a necháme pár minut zapéct, (aby se hermelín roztekl).
Můžeme podávat teplé i studené.