Teplý salát ze zelené čočky s filátkem z tresky

Recepty, Saláty

Suroviny

250 g zelené čočky
6 kousků sušených rajčat
3 jarní cibulky
3 stroužky česneku
3-4 uvařené vychladlé brambory
větvička tymiánu
hladkolistá petržel
2 ks filé tresky (nebo jiné ryby)
1 lžíce másla
olej
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na polovině másla a lžíci oleje zpěníme bílé části cibulek a jemně pokrájené stroužky česneku. Přidáme čočku, kousky sušených rajčat, tymián, zalijeme vodou (množství podle návodu) a vaříme doměkka.

  2. Brambory pokrájíme na kostičky a opečeme na oleji dozlatova. Když je čočka měkká, slijeme z ní vodu (jestli nějaká zůstala), osolíme, opepříme a promícháme s opečenými bramborovými kostičkami, cibulovou natí a petrželkou.

  3. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje se zbylým máslem, filé osolíme, opepříme a opečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!