Teplý salát ze zelené čočky s filátkem z tresky
Recepty, SalátySuroviny
- 250 g zelené čočky
- 6 kousků sušených rajčat
- 3 jarní cibulky
- 3 stroužky česneku
- 3-4 uvařené vychladlé brambory
- větvička tymiánu
- hladkolistá petržel
- 2 ks filé tresky (nebo jiné ryby)
- 1 lžíce másla
- olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Teplý salát ze zelené čočky s filátkem z tresky
Postup přípravy receptu
-
Na polovině másla a lžíci oleje zpěníme bílé části cibulek a jemně pokrájené stroužky česneku. Přidáme čočku, kousky sušených rajčat, tymián, zalijeme vodou (množství podle návodu) a vaříme doměkka.
Brambory pokrájíme na kostičky a opečeme na oleji dozlatova. Když je čočka měkká, slijeme z ní vodu (jestli nějaká zůstala), osolíme, opepříme a promícháme s opečenými bramborovými kostičkami, cibulovou natí a petrželkou.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje se zbylým máslem, filé osolíme, opepříme a opečeme dozlatova.