Teplý salát z hub s červenými a žlutými paprikami
Recepty, SalátySuroviny
- 2 velké hřiby (v létě) nebo žampiony portobello
- 1 velká červená paprika
- 1 velká žlutá paprika
- vinný ocet
- 1 červená cibule
- 2 lžíce piniových semínek
- směs zelených salátů
Postup Teplý salát z hub s červenými a žlutými paprikami
Postup přípravy receptu
-
Na grilu nebo pánvi s olivovým olejem opečte houby kloboukem dolů (v této poloze neztratí šťávu).
Nakrájejte je na plátky a pokapejte octem.
Opečte obě papriky, nechte v igelitovém sáčku zapařit a pak odstraňte zčernalou slupku, nakrájejte na proužky a též zakápněte octem.
Nasucho opražte piniové oříšky.
Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.
Promíchejte omyté a okapané listy salátu s octem, rozložte na talířky, navršte na ně teplou směs paprik a hub, ozdobte kolečky cibule a posypte oříšky.