Teplý podzimní salát
Recepty, SalátySuroviny
- 1 balení polníčku (čerstvý cca 100 g)
- 1 brokolice
- 2-4 červené řepy (záleží na velikosti)
- 1 červená cibule
- 8 žampionů (středně velkých)
- 4-8 plátků anglické slaniny
- 4 vejce
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup Teplý podzimní salát
Postup přípravy receptu
-
Polníček opláchneme, brokolici rozdělíme na menší růžičky, řepu nakrájíme na 1/2 cm široké půlkolečka, žampiony oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny, cibuli na tenké proužky.
Řepu povaříme v osolené a lehce okyselené vodě, brokolici nejlépe na páře (lze i ve vodě) - vše na skus, ne moc doměkka (já pro urychlení požívám napařovací hrnec, kde dole ve vodě vařím řepu a nahoře v napařováku brokolici).
Plátky slaniny vypečeme na pánvi dokřupava, žampiony osmahneme na výpeku (můžeme přidat i nakrájenou slaninu) dosolíme dle potřeby, z vajec uděláme volská oka (vyšší alternativou může být ztracené vejce).
Na lůžko z polníčku volně navrstvíme řepu, brokolici a cibuli, osolíme a zakápneme olivovým olejem.
Přidáme orestované žampiony, vejce a slaninu, dozdobíme čerstvě mletým pepřem