Teplý podzimní salát

Recepty, Saláty

Suroviny

1 balení polníčku (čerstvý cca 100 g)
1 brokolice
2-4 červené řepy (záleží na velikosti)
1 červená cibule
8 žampionů (středně velkých)
4-8 plátků anglické slaniny
4 vejce
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Polníček opláchneme, brokolici rozdělíme na menší růžičky, řepu nakrájíme na 1/2 cm široké půlkolečka, žampiony oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny, cibuli na tenké proužky.

  2. Řepu povaříme v osolené a lehce okyselené vodě, brokolici nejlépe na páře (lze i ve vodě) - vše na skus, ne moc doměkka (já pro urychlení požívám napařovací hrnec, kde dole ve vodě vařím řepu a nahoře v napařováku brokolici).

  3. Plátky slaniny vypečeme na pánvi dokřupava, žampiony osmahneme na výpeku (můžeme přidat i nakrájenou slaninu) dosolíme dle potřeby, z vajec uděláme volská oka (vyšší alternativou může být ztracené vejce).

  4. Na lůžko z polníčku volně navrstvíme řepu, brokolici a cibuli, osolíme a zakápneme olivovým olejem.

  5. Přidáme orestované žampiony, vejce a slaninu, dozdobíme čerstvě mletým pepřem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!