Teplý bramborový salát s polníčkem

Recepty, Saláty

Suroviny

700 g brambor uvařených ve slupce
100 g polníčku
150 ml masového vývaru nebo vody
50 g slaniny
několik cherry rajčátek
2 lžíce oleje
2 lžíce octu balsamico
1/2 lžičku dijonské hořčice
1 cibule nakrájená na jemno
sůl
pepř
trochu cukru
špetka mleté papriky
vejce na měkko

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme a nakrájíme brambory na kousky. Potřeme je lžíci oleje s paprikou a opečeme v troubě dorůžova cca 15 minut.

  2. Mezitím svaříme lžíci oleje s vývarem, octem, cukrem, hořčicí a kořením. Necháme projít varem, vhodíme cibuli a odstavíme.

  3. Slaninu vyškvaříme. Opečené brambory smícháme s nálevem a necháme chvíli odpočinout. Podáváme teplé, smícháme s rajčaty a natrhaným polníčkem. Na talíři posypeme slaninou a ozdobíme vejcem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!