Teplý bramborový salát s polníčkem
Recepty, SalátySuroviny
- 700 g brambor uvařených ve slupce
- 100 g polníčku
- 150 ml masového vývaru nebo vody
- 50 g slaniny
- několik cherry rajčátek
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce octu balsamico
- 1/2 lžičku dijonské hořčice
- 1 cibule nakrájená na jemno
- sůl
- pepř
- trochu cukru
- špetka mleté papriky
- vejce na měkko
Postup Teplý bramborový salát s polníčkem
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme a nakrájíme brambory na kousky. Potřeme je lžíci oleje s paprikou a opečeme v troubě dorůžova cca 15 minut.
Mezitím svaříme lžíci oleje s vývarem, octem, cukrem, hořčicí a kořením. Necháme projít varem, vhodíme cibuli a odstavíme.
Slaninu vyškvaříme. Opečené brambory smícháme s nálevem a necháme chvíli odpočinout. Podáváme teplé, smícháme s rajčaty a natrhaným polníčkem. Na talíři posypeme slaninou a ozdobíme vejcem.