Telecí žebro na kysané smetaně v PH
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg telecího žebra s masem
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3-5 cm čerstvého zázvoru
- 1 rovná lžíce sladké mleté papriky
- 1 kysaná smetana 16%
- 2 lžíce polohrubé mouky
- kousek másla na zjemnění omáčky
- sůl
Postup Telecí žebro na kysané smetaně v PH
Postup přípravy receptu
-
Do PH dáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli i česnek, zasypeme paprikou a nastrouhaným zázvorem, zalijeme litrem vody, osolíme, promícháme a do toho dáme telecí maso na kostky i s žeberními kostmi a pomalíme 4-6 hodin na High.
Tak 30 minut před koncem přilijeme zakysanou smetanou s rozšlehanou moukou a omáčku dosolíme a chceme-li omáčky víc, přilijeme trochu vody, necháme dovařit.