Telecí líčka na kmíně a okurkách, z papiňáku
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 350 g telecích líček
- 1 lžíce másla
- 1 lžička oleje
- 1 lžíce celého kmínu
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- špetka mletého pepře (můžeme vynechat)
- 100 ml nálevu ze sladkokyselých okurek
- 150 ml zeleninového vývaru
- 2 sladkokyselé okurky nakrájené nadrobno
- 1 lžička Solamylu rozmíchaná v 50 ml studené vody
Postup Telecí líčka na kmíně a okurkách, z papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Do papiňáku na rozehřáté máslo společně s olejem dáme kmín, cibuli a restujeme na slabém plameni 2 minuty.
Líčka opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kostky a přidáme do hrnce k osmažené cibuli. Necháme prudce zatáhnou, zasypeme paprikou, pepřem, rychle promícháme a podlijeme lákem a vývarem.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni 20 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme a k měkkému masu přidáme nakrájené okurky. Opět uvedeme k varu, šťávu zahustíme solamylem a za stálého promíchávání necháme vařit 2 minuty. Podle potřeby dochutíme a podáváme.