Sýrové sušené krekry
Recepty, OstatníSuroviny
- 1 šálek kešu oříšků
- 3/4 šálku slunečnicového semínka
- 1/4 šálku lahůdkového droždí (nahrazuje sýrovou příchuť, používá/používal se jako sýrová příchuť do popcornu)
- 1 lžička soli
- 1/2 šálku nabobtnaných chia semínek
- 1/4 šálku lněných semínek – hodně rozemletých
Postup Sýrové sušené krekry
Postup přípravy receptu
-
Na krekry rozemeleme kešu, slunečnicová semínka a lněná semínka a smícháme.
Přidáme lahůdkové droždí, sůl a nabobtnalá chia semínka (čtvrt šálku chia semínek jsem smíchala s čtvrt šálkem vody a čekala, až semínka vsáknou veškerou vodu). Vytvoříme těsto, pokud by se drolilo, přidejte vodu.
Rozválíme mezi dvěma pečícími papíry a nakrájíme nožem na čtverečky.
Sušíme asi hodinu, obrátíme a sušíme další půl hodinu až hodinu.
Krekry můžete sušit i déle, ale jsou křupavé už i po tak krátké době. Nechte si chutnat!