Svěží letní bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 celé máslo (Hera)
- 280 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 140 g hladké mouky
- 140 g polohrubé mouky
- 1 celý prášek do pečiva
- 240 ml mléka
- 1-2 lžíce kakaa
- 500 g malin (může být víc i míň)
- hrubá mouka
- tuk na vymazání a vysypání formy
- práškový cukr na posyp
Postup Svěží letní bábovka
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem utřeme do hladka a začneme přidávat vajíčka jedno po druhém a každé rozmícháme do utřené hmoty.
Smícháme si mouky s práškem do pečiva, pozvolna přisypáváme do hmoty a nakonec pomalu přilíváme mléko a všechno promícháváme-těsto je hutnější a do formy se dává vařečkou, nebo stěrkou, ale nejdřív si formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou mouku.
Na dno formy dáme 1/3 těsta, na něj si nasypeme propláchnuté a okapané maliny, z ostatního těsta si vezmeme půlku, do jedné dáme kakao, dáme do formy na maliny, opět nasypeme maliny, dáme poslední třetinu bílého těsta a navrch zase nasypeme maliny.
Pečeme ve vyhřáté troubě tak na 180°C tak hodinu, každý si to musí vychytat ve své troubě-každá peče jinak!
Pak jí necháme vychladnout, vyklopíme jí a posypeme cukrem.