Svěží letní bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 celé máslo (Hera)
280 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
4 vejce
140 g hladké mouky
140 g polohrubé mouky
1 celý prášek do pečiva
240 ml mléka
1-2 lžíce kakaa
500 g malin (může být víc i míň)
hrubá mouka
tuk na vymazání a vysypání formy
práškový cukr na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem utřeme do hladka a začneme přidávat vajíčka jedno po druhém a každé rozmícháme do utřené hmoty.

  2. Smícháme si mouky s práškem do pečiva, pozvolna přisypáváme do hmoty a nakonec pomalu přilíváme mléko a všechno promícháváme-těsto je hutnější a do formy se dává vařečkou, nebo stěrkou, ale nejdřív si formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou mouku.

  3. Na dno formy dáme 1/3 těsta, na něj si nasypeme propláchnuté a okapané maliny, z ostatního těsta si vezmeme půlku, do jedné dáme kakao, dáme do formy na maliny, opět nasypeme maliny, dáme poslední třetinu bílého těsta a navrch zase nasypeme maliny.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě tak na 180°C tak hodinu, každý si to musí vychytat ve své troubě-každá peče jinak!

  5. Pak jí necháme vychladnout, vyklopíme jí a posypeme cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!