Světlý chleba se semolou a dýňovým semínkem
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 380 vody
- 2 lžíce sušené syrovátky
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky kmínu
- 3 lžíce dýňového semínka
- 120 g žitné chlebové mouky
- 210 g semoly
- 170 g pšeničné chlebové mouky
- 12 g čerstvého droždí
- 100 g kvásku
Postup Světlý chleba se semolou a dýňovým semínkem
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do formy pekárny - nejprve tekuté, pak sypké. Sůl dávám do vody, droždí a kvásek nahoru na mouku, ale tak, aby se vzájemně nedotýkaly.
Zapnem program Základní (Klasik). Po upečení chleba vytřepeme z formy a necháme vychladnout na mřížce, aby se odspodu nezapařil a nezvlhnul.