Světlý chleba se semolou a dýňovým semínkem

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

380 vody
2 lžíce sušené syrovátky
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
3 lžíce dýňového semínka
120 g žitné chlebové mouky
210 g semoly
170 g pšeničné chlebové mouky
12 g čerstvého droždí
100 g kvásku

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do formy pekárny - nejprve tekuté, pak sypké. Sůl dávám do vody, droždí a kvásek nahoru na mouku, ale tak, aby se vzájemně nedotýkaly.

  2. Zapnem program Základní (Klasik). Po upečení chleba vytřepeme z formy a necháme vychladnout na mřížce, aby se odspodu nezapařil a nezvlhnul.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!