Sváteční kuřátko

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuře cca 1000-1100 g
3 l vody
200 g soli
100 g cukru
1 bobkový list
3 stroužky utřeného česneku
100 g másla
1/2 lžičky uzené papriky
1/2 lžičky grilovacího koření

Postup přípravy receptu

  1. Kuře potřeme česnekem. Sůl a cukr zalijeme litrem horké vody a necháme rozpustit. Přidáme bobkový list a necháme vychladnout.

  2. Dáme kuře do hrnce a zalijeme zchladlou ochucenou vodou a dolijeme zbylými dvěma litry. Přikryjeme poklicí a dáme na 24 hodin do chladna.

  3. Před pečením kuře vytáhneme a osušíme. Máslo rozpustíme, přidáme papriku a koření. Kuře tím potřeme, podlijeme trochou vody a dáme do trouby na 200°C přikryté na 30 minut.

  4. Pak kuře odkryjeme a pečeme dalších 20 - 25 minut. Během pečení kuře pořád potíráme do spotřebování másla. Po upečení necháme kuře 10 -15 minut odpočinout, aby zkřehlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!