Sváteční biskupský chlebíček
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g směsi kandovaného ovoce
- rozinek, brusinek, sekaných ořechů, mandlí a čokolády
- nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
- 160 g hrubé mouky
- 4 vejce
- 160 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 80 g změklého másla
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- špetka soli
- tuk a mouka na vymazání biskupského chlebíčku
Postup Sváteční biskupský chlebíček
Postup přípravy receptu
-
Ovoce, ořechy, rozinky, brusinky, mandle, kousky čokolády a nastrouhanou kůru vložíme do misky. Přidáme trochu mouky a promícháme.
Žloutky vyšleháme s cukry a změklým máslem do pěny. Přidáme zbylou mouku se solí a práškem do pečiva, směs ovoce, ořechů, kousky čokolády a dobře promícháme.
Nakonec vmícháme vyšlehaný tuhý sníh. Zlehka zamícháme do těsta. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 stupňů, dokud povrch chlebíčku nepopraská.