Sváteční biskupský chlebíček

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g směsi kandovaného ovoce
rozinek, brusinek, sekaných ořechů, mandlí a čokolády
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
160 g hrubé mouky
4 vejce
160 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
80 g změklého másla
1/2 balíčku prášku do pečiva
špetka soli
tuk a mouka na vymazání biskupského chlebíčku

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce, ořechy, rozinky, brusinky, mandle, kousky čokolády a nastrouhanou kůru vložíme do misky. Přidáme trochu mouky a promícháme.

  2. Žloutky vyšleháme s cukry a změklým máslem do pěny. Přidáme zbylou mouku se solí a práškem do pečiva, směs ovoce, ořechů, kousky čokolády a dobře promícháme.

  3. Nakonec vmícháme vyšlehaný tuhý sníh. Zlehka zamícháme do těsta. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 stupňů, dokud povrch chlebíčku nepopraská.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!