Svačinová kuřecí polévka načerveno
Recepty, PolévkySuroviny
- na vývar:
- kuřecí skelety (nejméně dva)
- voda
- sůl
- nové koření
- celý pepř
- bobkový list
- 1 mrkev
- kousek celeru
- a k tomu:
- 2 lžíce oleje nebo sádla
- 2 lžíce hl. mouky
- 1 lžíce mleté sladké papriky (můžeme namíchat i s trochou papriky pálivé a uzené)
- 1 mrkev
- celer
- kousek brokolice
- zavářkové těstoviny (nejlépe široké nudle nebo fleky)
- 1/2 červené papriky
- jarní cibulka
- sůl
Postup Svačinová kuřecí polévka načerveno
Postup přípravy receptu
-
Skelety zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl a očištěnou zeleninu a na mírném ohni uvaříme silný vývar. Ten scedíme přes síto, z kostí obereme maso a nakrájíme nebo natrháme ho na menší kousky.
Čistý vývar dáme znovu na oheň.
Z oleje (nebo sádla, což je méně zdravé, ale o to chutnější:-))a mouky připravíme zlatavou jíšku.
Odtáhneme ji z ohně, přisypeme mletou papriku a promícháme.
Zalijeme naběračkou vývaru, řádně prošleháme a vlijeme do hrnce s polévkou.
Přivedeme k varu a necháme mírně probublávat asi 20 minut za občasného zamíchání.
Mrkev a celer očistíme, nastrouháme na nudličky a společně s růžičkami brokolice přidáme do vroucí polévky.
Vsypeme těstoviny a vaříme společně ještě asi 7 minut.
Nakonec do hotové polévky dáme nakrájené maso, dochutíme a podáváme.
Na talíři posypeme drobně pokrájenou paprikou a zelenou částí jarní cibulky.