Svačinová kuřecí polévka načerveno

Recepty, Polévky

Suroviny

na vývar:
kuřecí skelety (nejméně dva)
voda
sůl
nové koření
celý pepř
bobkový list
1 mrkev
kousek celeru
a k tomu:
2 lžíce oleje nebo sádla
2 lžíce hl. mouky
1 lžíce mleté sladké papriky (můžeme namíchat i s trochou papriky pálivé a uzené)
1 mrkev
celer
kousek brokolice
zavářkové těstoviny (nejlépe široké nudle nebo fleky)
1/2 červené papriky
jarní cibulka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Skelety zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl a očištěnou zeleninu a na mírném ohni uvaříme silný vývar. Ten scedíme přes síto, z kostí obereme maso a nakrájíme nebo natrháme ho na menší kousky.

  2. Čistý vývar dáme znovu na oheň.

  3. Z oleje (nebo sádla, což je méně zdravé, ale o to chutnější:-))a mouky připravíme zlatavou jíšku.

  4. Odtáhneme ji z ohně, přisypeme mletou papriku a promícháme.

  5. Zalijeme naběračkou vývaru, řádně prošleháme a vlijeme do hrnce s polévkou.

  6. Přivedeme k varu a necháme mírně probublávat asi 20 minut za občasného zamíchání.

  7. Mrkev a celer očistíme, nastrouháme na nudličky a společně s růžičkami brokolice přidáme do vroucí polévky.

  8. Vsypeme těstoviny a vaříme společně ještě asi 7 minut.

  9. Nakonec do hotové polévky dáme nakrájené maso, dochutíme a podáváme.

  10. Na talíři posypeme drobně pokrájenou paprikou a zelenou částí jarní cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!