Sušenky Baileys s krémovou náplní
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 80 g másla
- 80 g krupicového cukru
- 80 g hnědého cukru
- 1 vejce
- 200 g hladké mouky
- 3 lžíce kakaa
- 1,5 lžičky sody
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- 250 ml likéru Baileys
- Náplň:
- 150 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 5 lžic likéru Baileys
Postup Sušenky Baileys s krémovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme s cukrem, pak přidáme vejce a nakonec postupně přidáváme mouku promíchanou s ostatními přísadami a přiléváme likér.
Husté těsto nabíráme lžičkou a na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme malé hromádky. Necháváme mezi nimi rozestupy, protože se teplem roztečou asi na dvojnásobek.
Nožem namočeným ve vodě můžeme tvar hromádek upravit. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 10 - 12 minut.
Jakmile nám vršek hromádky zatuhne, zkusíme jí nožem nadzvednout. Pokud to jde, plech z trouby vyndáme a pečivo na něm necháme ještě chvilku dojít. Není dobře je nechávat hodně přepéct, po vychladnutí by ztvrdly.
Vychladlé slepujeme krémem, který jsme vyšlehali z másla a cukru s postupným přiléváním likéru. Čím více likéru krém pojme, tím je lepší a nadýchanější. Krém nanášejte sáčkem s ostře řezanou špičkou.