Šunkovo-sýrové sendviče
Recepty, MinutkySuroviny
- 50 g másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 30 g Ementálu nastrouhaného
- 40 g Ementálu navíc
- 8 plátků chleba bez kůrky
- dijonská hořčice na potření
- 200 g šunky
- 250 ml mléka
Postup Šunkovo-sýrové sendviče
Postup přípravy receptu
-
V pánvi nechte na středním plameni rozpustit 30g másla.
Přidejte mouku a opékejte jednu až dvě minuty do světlé jíšky.
Postupně přilévejte mléko a vsypte 30g ementálu a za stálého míchání vařte tři až čtyři minuty,dokud směs nezhoustne. Dejte stranou.
Polovinu chlebů potřete dijonskou hořčicí, posypejte sýrem a poklaďte plátky šunky.
Zbylé chleby namočte do sýrového bešamelu a přiklopte jimi chleby se šunkou.
Pak sendviče namažte z obou stran máslem a opečte na rozpálené pánvi. Zhruba dvě až tři minuty z každé strany.