Šťouchané brambory s jarní cibulkou
Recepty, PřílohySuroviny
- 500 g oloupaných brambor
- 1 svazek jarní cibulky
- máslo
- 60 g sušené schwarzwaldské šunky nebo 100 g libovější slaniny
- sůl
- pepř mletý
- muškátový květ
Postup Šťouchané brambory s jarní cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Oloupané, pokrájené brambory dáme uvařit do osolené vody doměkka.
Během vaření na kousku másla osmažíme dosklovata světlé (bílé a světle zelené), na kolečka pokrájené části jarních/lahůdkových cibulek, ke kterým následně přidáme osmažit a rozvonět drobně pokrájenou (kostičky či nudličky) schwarzwaldskou šunku se špetkou mletého muškátového květu. Kdo nerad muškátový květ, může použít sušený česnek.
Vařené brambory scedíme, rozšťoucháme, přidáme osmaženou cibulovou směs a hrst drobně pokrájené čerstvé zelené natě. Vše promícháme, dle chuti osolíme, opepříme a kdo chce, může brambory zjemnit dle chuti dvěma, třemi lžícemi smetany.
Podáváme samostatně se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k volskému oku, plátku uzeného nebo dušeného masa.
Před podáváním ještě lehce posypeme pokrájenou zelenou natí cibulek.