Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g oloupaných brambor
1 svazek jarní cibulky
máslo
60 g sušené schwarzwaldské šunky nebo 100 g libovější slaniny
sůl
pepř mletý
muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané, pokrájené brambory dáme uvařit do osolené vody doměkka.

  2. Během vaření na kousku másla osmažíme dosklovata světlé (bílé a světle zelené), na kolečka pokrájené části jarních/lahůdkových cibulek, ke kterým následně přidáme osmažit a rozvonět drobně pokrájenou (kostičky či nudličky) schwarzwaldskou šunku se špetkou mletého muškátového květu. Kdo nerad muškátový květ, může použít sušený česnek.

  3. Vařené brambory scedíme, rozšťoucháme, přidáme osmaženou cibulovou směs a hrst drobně pokrájené čerstvé zelené natě. Vše promícháme, dle chuti osolíme, opepříme a kdo chce, může brambory zjemnit dle chuti dvěma, třemi lžícemi smetany.

  4. Podáváme samostatně se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k volskému oku, plátku uzeného nebo dušeného masa.

  5. Před podáváním ještě lehce posypeme pokrájenou zelenou natí cibulek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!